fbpx

Στο Αιγάλεω, η Νο1 αλυσίδα κουλουριών και καφέ Mon Kooloor, μας παρουσιάζει το νέο της ανανεωμένο πρόσωπο. Με πάνω από 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, η Mon Koolor αποδεικνύει στον κόσμο και στους συνεργάτες της, ότι δεν επαναπαύεται ποτέ αλλά συνεχώς εξελίσσεται και μεγαλώνει. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ένα από τα πολλά, που διέκρινε και ο Γιώργος Παγκούρας στην πρόταση franchise Mon Kooloor και τον ώθησε να επενδύσει, φτιάχνοντας το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα του νέου Mon Koolor.

monkoooloor aigaleo (34)Ο Γιώργος Παγκούρας έχει περάσει από διάφορα «πόστα» στη ζωή του. Υπήρξε manager σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών, είχε ασχοληθεί με το εμπόριο σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών καθώς και broker σε εταιρεία χημικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον αδερφό του, διαθέτει τη δική του εταιρεία, η οποία εφοδιάζει εστιατόρια με ό,τι χρειάζονται, από πρώτες ύλες, για να δουλέψουν. Ο χώρος της εστίασης πάντα τον γοήτευε αλλά έψαχνε κάτι πιο street, πιο εύκολο, πιο απλό, κάτι που θα μπορεί να δουλεύει συνέχεια. Όπως αναφέρει στο Franchise Success: «Το project του Mon Kooloor ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα!»

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise;

To franchise έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Το πρώτο και βασικό είναι ότι μπαίνεις σε πολύ οργανωμένο περιβάλλον όπου η εταιρεία έχει κάνει δοκιμές, όσον αφορά και το στήσιμο ενός καταστήματος αλλά και το προϊοντικό μείγμα. Έχει δει ποια προϊόντα πουλάνε πιο πολύ και ξέρει πώς να τα αναπτύσσει και να τα προωθεί. Σε αντίθεση με το να πας και να ανοίξεις μόνος σου ένα κατάστημα και να πειραματίζεσαι. Όλον αυτόν τον πειραματισμό τον έχει κάνει ήδη η μητρική εταιρεία για σένα. Από την άλλη πλευρά παίρνεις ένα κατάστημα που είναι δουλεμένο από κάθε άποψη, οπότε όταν στήνεται ακολουθούνται τα σωστά βήματα. Έτσι λοιπόν «αγοράζεις» ένα έτοιμο μαγαζί και βεβαίως έχεις και την υποστήριξη από ένα δίκτυο. Οπότε το franchise σου προσφέρει μια δοκιμασμένη ιδέα, τεχνογνωσία, σωστή λειτουργία, υποστήριξη και μειωμένο ρίσκο.

Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με το Mon Kοοlοοr;

Καταλήξαμε στο Mon Kooloor γιατί είναι κάτι διαφορετικό αλλά και κάτι εξιδεικευμένο. Πέρα από το κουλούρι το οποίο προσφέρεται με διαφορετικό τρόπο, αναβαθμισμένο και ανεβασμένο, το project περιέχει και άλλα πράγματα, όπως η προσφορά καφέ και χυμού, που δεν υπάρχει σε κάτι αντίστοιχο. Η φιλοσοφία του Mon Koolοοr είναι ότι αναπτύσσει ισόποσα και το κουλούρι και τον καφέ και τον χυμό και με πολύ μεράκι προσφέρει κάτι διαφορετικό. Κουλούρι και καφές έχουν σημαντική θέση στο project και βέβαια υπάρχουν και τα φρέσκα φρούτα από τα οποία παράγουμε χυμούς και εξαιρετικά smoothies.

mon kooloor franchise

Ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας σας με την εταιρεία;

Πρώτα από όλα έπρεπε να δούμε ποια σημεία είναι ανοιχτά για να γίνει το νέο κατάστημα. Αυτό μας βοήθησε και εμάς, να προσανατολιστούμε για το πού θα ψάξουμε. Το Αιγάλεω ήταν από αυτές τις περιοχές που και εμείς το θέλαμε εξαρχής. Από τη στιγμή που βρέθηκε η περιοχή ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο πολύπλοκα από τις άλλες φορές, καθώς το κατάστημά μας είναι το πρώτο που φέρει τη νέα εικόνα. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο εφόσον άλλαξαν τα πάντα, αλλά όλα έγιναν σωστά. Στο μεταξύ γινόντουσαν εκπαιδεύσεις ώστε να προετοιμαστεί το προσωπικό και να γνωρίζει όλες τις λειτουργίες του καταστήματος. Η εκπαίδευση αυτή δεν είναι μια απλή εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που προσφέρει εξειδίκευση στο προσωπικό και στους αρτοποιούς.

Με ποια εργαλεία σας έχει εφοδιάσει η εταιρεία ώστε να νιώθετε έτοιμoς να διευθύνετε ένα κατάστημα Mon Kοοlοοr;

Εκτός από τη γενικότερη εκπαίδευση, ως επιπλέον εργαλείο για εμάς είναι το manual που μας δίνει η εταιρεία. To εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον τρόπο λειτουργίας για κάθε πόστο στο κατάστημα και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τον επιχειρηματία. Εκτός από αυτό, η εταιρεία είναι πάντα δίπλα μας, για ό,τι προκύψει οπότε ξέρεις πως, αν συμβεί κάτι, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να σου βρουν λύση.

Ποια είναι η άποψή σας για την νέα εικόνα;

Είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζί με ζωντανά χρώματα. Χαρούμενη διάθεση, λειτουργικό και έξυπνο στήσιμο, ανεβαστική μουσική και ένα show που γίνεται μεταξύ πωλητή, μπαρίστα και αρτοποιού, προσφέροντας μια πλούσια και δυνατή εμπειρία στον επισκέπτη. Ζωντανό κατάστημα που δεν γίνεται να μην σου τραβήξει το βλέμμα.

mon kooloor franchise

Ποια είναι τα σχόλια που δέχεστε;

Αρέσει πολύ στον κόσμο και μας το λένε. Μπορούμε να πούμε ότι έχει κάνει αίσθηση στην τοπική αγορά. Αν και το 60% της περιοχής δεν γνώριζε το Mon Kooloor μέχρι τώρα, όλοι δείχνουν ενθουσιασμό και διάθεση να μας «ανακαλύψουν». Ενθουσιάζονται από την ποικιλία των προϊόντων. Τους αρέσει το ανάλαφρό κλίμα. Και βέβαια ξαφνιάζονται ευχάριστα από τις προσιτές τιμές με αποτέλεσμα να θέλουν να ξαναέρθουν. δεν μένουν μόνο στον έναν καφέ και αρκετοί έρχονται, μέσα στην ημέρα, 2 και 3 φορές. Μπορώ να πω ότι ήδη μέσα σε 10 μέρες έχουμε δημιουργήσει σταθερό πελατολόγιο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του concept τα οποία πιστεύετε διαμορφώνουν ένα ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο, ικανό να επιτύχει στο περιβάλλον που διαμορφώνει ο Covid-19;

Το Mon Kooloor παρουσιάζει μια ανθεκτικότητα καθώς είναι ένα street κατάστημα, πιο εύκολο, πιο προσβάσιμο. Το concept είναι έτσι στημένο ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει σε κάθε συνθήκη ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση ούτε ο καταναλωτής αλλά ούτε και ο επιχειρηματίας.

Ψήνεσαι για το δικό σου Mon Kooloor;

Επικοινωνήστε μαζί μας